Mobiel: +31 (0)6 51 35 66 50 - Mail info@zipadvies.nl

ZIPover.

zipadvies / ZIPover

Over Saskia

Sinds mijn studie rechten, houd ik mij als jurist arbeidsrecht zo’n 18 jaar bezig met het begeleiden van ondernemingen, het doorvoeren van reorganisaties en het toepassen van het individuele ontslagrecht.

Door mijn werk als advocaat, heb ik vaak gezien dat werknemers na veranderingen op het werk klem komen te zitten en uiteindelijk worden ontslagen. In deze periode ben ik tot het inzicht gekomen dat een ondernemer sneller en betere resultaten boekt als er meer interesse en aandacht is voor de mensen-kant van veranderen.

Veranderen is mensenwerk. Het zijn de medewerkers die zich de verandering eigen moeten maken om het gewenste resultaat binnen de onderneming te bereiken.

Met inzicht in de individuele behoeften van een werknemer en zo nodig intensieve begeleiding zullen de meeste werknemers meebewegen. Maar zo niet, dan wordt veel negatieve energie zowel bij u als uw werknemer voorkomen door op korte termijn afscheid van elkaar te nemen.

Door mijn verleden als advocaat, ken ik alle ins en outs van het arbeidsrecht. Maar ook heb ik gezien dat niet juridische oplossingen in veel gevallen effectiever blijken. Door acht jaar van ondernemerschap bij een klein gespecialiseerd advocatenkantoor, heb ik respect voor ondernemers die creatieve oplossingen kiezen om zaken te regelen.

De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in verander- en verbeterprocessen binnen ondernemingen en de manieren waarop individuele mensen met veranderingen omgaan. Vanuit ZIPadvies breng ik deze aspecten bij elkaar om zowel een zakelijke als een menselijke oplossing voor beide partijen te bieden.

Veranderen is mensenwerk. Bel of mail ZIPadvies daarom voor een afspraak zodat uw uitdaging een ZIPoplossing wordt.

Wat Mensen Over Mij Zeggen

Wij, als partners van Millford, hadden ongeveer een jaar geleden de behoefte onze individuele rollen en samenwerking onder de loep te nemen. Saskia heeft ons hier voortvarend in geadviseerd. Op een krachtige en heldere manier heeft Saskia onze discussies geleid en de juiste richting gegeven. Tijdens onze sessies hebben wij haar als zeer empatisch en betrokken ervaren, zonder dat zij het doel van de samenwerking uit het oog verliest. Mede door de inbreng van Saskia zijn wij nu, als partners gezamenlijk, beter in staat onze succesvolle onderneming de toekomst in te loodsen.

Wij schakelen Saskia ook in als juridisch adviseur. Ook hier heeft zij haar toegevoegde waarde ruimschoots bewezen. Wij vinden haar manier van werken zeer effectief en vernieuwend. En hebben veel vertrouwen om met Saskia als adviseur het maximale te halen uit onze Human Resource activiteiten. 

Moritz Hoekstra, Millford

Saskia Schlaghecke als organisatie adviseur en adviseur arbeidsrecht

Jaren geleden is onze samenwerking met Saskia begonnen met juridisch advies op het gebied van het ontslagrecht. Toen later binnen een van onze werkmaatschappijen een reorganisatie nodig was, heeft Saskia deze in alle opzichten zeer succesvol begeleid. Daarbij heeft ze het managent zoveel mogelijk ontzien.

Omdat Saskia ons bedrijf en de meeste medewerkers inmiddels goed kende, heeft zij daarna op frequente basis succesvol geholpen met aanpassingen binnen onze organisatie. Daarbij heeft ze ook ruim aandacht besteed aan het helpen ontwikkelen van de mensen daarbinnen. Saskia verdiept zich erg goed in de organisatie en de mensen en heeft een doortastende aanpak om tot de juiste verandering te komen. Ze kan op directie niveau (helpen) uitdagen en heeft mij persoonlijk zeer goed bijgestaan bij het vormen van m’n nieuwe management. Ik kan haar zeer aanbevelen!

Pim Schoonenberg, Sitecom Europe B.V.

Saskia Schlaghecke als loopbaancoach

Jaren geleden is onze samenwerking met Saskia begonnen met juridisch advies op het gebied van het ontslagrecht. Toen later binnen een van onze werkmaatschappijen een reorganisatie nodig was, heeft Saskia deze in alle opzichten zeer succesvol begeleid. Daarbij heeft ze het managent zoveel mogelijk ontzien.

Vanaf september 2014 tot medio 2015 heb ik regelmatig sessies gehad met Saskia. Deze sessies heb ik altijd als erg aangenaam ervaren. Saskia is een aardige, betrokken vrouw die veel informatie uit je weet te halen. Met hier en daar een theoretisch model, maar vooral met scherpe gerichte vragen weet ze je eigen gedachten en ideeën te structuren. Dankzij Saskia heb ik nu een veel scherper beeld van mijn eigenschappen, kwaliteiten en wensen voor mijn werkomgeving. Daarmee kan ik gerichter op zoek naar passende vacatures en ben ik beter in staat mijzelf te verkopen in brief, CV of sollicitatiegesprek.

Marjan van den Dungen
Saskia heb ik leren kennen als een enorm scherp en kritisch waarnemer. Ze neemt op een betrokken en inlevende wijze de vrijheid om door te vragen op wat ze opmerkt, wat leidt tot onomwonden en juiste analyses. Ze weet te schakelen tussen strategisch en praktisch niveau, is in staat om van gebaande paden af te wijken en daarmee te komen tot verrassende invalshoeken. Ik waardeer haar deskundigheid, ondernemerschap en het plezierige (werk)klimaat dat zij weet te scheppen zeer. 
Anke van der Vorst, In Praesentia.
Saskia is de beste sparringpartner die je als ondernemer kunt treffen. Door haar hooganalytisch vermogen en kennis van zaken is zij in staat om de ideeën die je als ondernemer hebt op het gebied van veranderingen, ook daadwerkelijk om te zetten in daden. Saskia zorgt ervoor dat met haar werkwijze sneller resultaat wordt bereikt.
Hans de Jong, Prospectory.

Saskia Schlaghecke als adviseur arbeidsrecht en reorganisatie

Een van de moeilijkste zaken die op het pad kunnen komen van een ondernemer is een drastische reorganisatie. Een heftig proces waar men niet voor heeft geleerd.

Het bijna letterlijk snijden in de eigen onderneming is een loodzware taak.
Ik heb Saskia leren kennen als een zeer daadkrachtig persoon, op het moment dat mijn onderneming door de crises een reorganisatie moest ondergaan.
Niet alleen haar vakkennis op juridisch gebied viel mij op maar ook de menselijke kant en benadering. Een vakvrouw pur sang, lettend op ieder detail, zonder afstandelijk of bureaucratisch te worden.

Stef Bruins, Voormalig directeur

Saskia Schlaghecke

Adviseur

Organisatieveranderingen en arbeidsrecht

Kerncompetenties:

Strategisch, doelgericht, doorzetter
Inventariseren, diagnosticeren en analyseren
Empatisch vermogen, mensenkennis, oprechte betrokkenheid en inlevingsvermogen

Stats

  • Doctoraat Nederland Recht (Radboud Universiteit Nijmegen 2000)
  • Beroepsopleiding Advocatuur en Voortgezette Stagiaire Opleiding (2003), Permanente opleiding (t/m 2013)
  • Collegereeks Veranderkunde aan de Nyenrode Business University (2011)
  • Cursus Sioo: Diagnosticeren (2011)
  • Opleiding Sioo: leergang Interim Management & Organisatieverandering (2012)
  • Advocatuur 14 jaar, specialisatie arbeidsrecht.
  • Reorganiseren (bij zowel kleine als middelgrote ondernemingen): Strategie uitzetten, juridische uitvoering, procesbegeleiding.
  • Succesvol ondernemen gedurende 8 jaar, leidinggeven, organiseren.
  • Organisatieadvies en sparringpartner voor directeuren.
E info@zipadvies.nl
T +31 (0)6 51 35 66 50

Social

Back to Top